PROIZVODI

TIROIDMIN – Smanjuje lučenje štitne žlezde

Altajsko lekovito bilje, koje ulazi u sastav ruskog fitočaja – TIROIDMIN, pomaže u regulisanju hipertireoze – povećanog rada štitne žlezde, odnosno prekomernog lučenja hormona štitne žlezde u organizmu.

Opis

Altajsko lekovito bilje koje ulazi u fitokompleks TIROIDMIN pomaže u regulisanju hipertireoze – povećanog rada štitne žlezde, odnosno prekomernog lučenja hormona štitne žlezde u organizmu. Upotrebom ovog fitokompleksa utiče se na smanjenje lučenja tiroide.

Ovaj fitokompleks, kao i ostale biljne mešavine, osmislila je grupa doktora iz Altajskog fitocentra „Alfit“ koji već 15 godina vodi dr. sci. med, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta Sergej Valerijevič Korepanov. Doktor Korepanov je autor više monografija na temu lekovitog bilja i njegove primene u korigovanju različitih zdravstvenih stanja, a sam doktor bavi se proučavanjem lekovitog bilja već 30 godina.

Retko i endemsko lekovito altajsko bilje koje se sakuplja u stepskim i planinskim predelima, poznato je po svojoj čistoći i izvanrednim aktivnim komponentama. Primena lekovitog bilja se u praksi pokazala kao bezbedan i pouzdan način korigovanja različitih stanja organizma, te je potpuno opravdana i u slučaju hiperfunkcije (povećane funkcije) štitne žlezde.

Sastav fitokompleksa TIROIDMIN

Jurnica

Jurnica smiruje centralni nervni sistem, ublažava razdražljivost, poboljšava san, ima opšte blagotvorno delovanje na endokrini sistem u celini.

Glog

Proizvodi od gloga u ruskoj narodnoj medicini primenjuju se od davnina za smanjenje rada štitne žlezde.

Vranilovka

Vranilovka je biljka koja je izuzetna po svom delovanju na centralni nervni i endokrini sistem, poseduje izvanredna svojstva zbog svog bogatog hemijskog sastava, a u kineskoj medicini, kao i u tradicionalnoj ruskoj medicini, poznata je kao sredstvo od izuzetnog značaja za uravnoteženu funkciju štitne žlezde.

List divlje jagode

List divlje jagode nalazi se u sastavu čaja zbog svoje sposobnosti smanjivanja stepena apsorpcije joda od strane štitne žlezde.

Vrbovica

Vrbovica ima izraženo umirujuće delovanje, poseduje antiupalnu komponentu u svom hemijskom sastavu, deluje kao spazmolitik a stoga poseduje i sposobnost umanjivanja bolova.

Terapijske indikacije

U medicinskom centru „Alfit“ čaj je nezamenljiv deo svakodnevne terapije kod pacijenata sa problemima:

 • hipertireoze;
 • tireotoksikoze;
 • hiperplazije štitne žlezde;
 • uvećane štitne žlezde;
 • formiranja čvorova u tkivu štitne žlezde.

 

Način primene

Jedan briket preliti šoljom kipuće vode i ostaviti da odstoji najmanje 8-10 minuta.

Piti 2-4 čaše čaja dnevno u zavisnosti od individualnih potreba.

Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Proizvođač: Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

IMUNORM – Imunostimulans

Altajsko lekovito bilje, koje ulazi u sastav ruskog fitočaja – IMUNORM, od davnina je poznato po svojim izvanrednim imunomodulirajućim svojstvima.

Opis

Imuni sistem je komplikovan sistem odbrane organizma od svih patoloških uzročnika koji mogu da dospeju iz spoljašnje sredine.

U Altajskom fitocentru „Alfit“, koji se nalazi u gradu Barnaul, administrativnom centru ove oblasti, napravljena je posebna mešavina endemskog bilja koja se u vidu čaja koristi za jačanje imunološkog odgovora organizma.

Terapijske indikacije

Lekovito bilje koje ulazi u čajni fitokompleks IMUNORM od davnina je poznato po svojim izvanrednim imunomodulirajućim svojstvima. I klasična, i savremena farmaceutska industrija aktivno koriste ove biljke u korigovanju svih stanja povezanih sa manjkom sposobnosti imunološkog sistema. Fitokompleks je stvoren i uveden u svakodnevnu praksu korišćenja za pacijente medicinskog centra „Alfit“ pre 15 godina.

Tokom primene, čaj IMUNORM je dokazao svoju visoku efikasnost kod pacijenata sa sledećim zdravstvenim problemima:

 • Pad imuniteta izazvan stresom, psihičkim ili fizičkim naporom;
 • Virusne infekcije;
 • Bakterijske infekcije;
 • Stanja nakon upotrebe hemioterapije ili primene citostatika;
 • Česta komplikovana oboljenja respiratornog (disajnog) sistema u akutnom i hroničnom stadijumu;
 • Hronična oboljenja respiratornog sistema u periodu remisije;
 • Promene imunog sistema u pubertetu;
 • Preuranjeni klimaks;
 • Opasnost od razvoja onkoloških oboljenja;
 • Hronični upalni procesi urogenitalnog sistema kod žena i muškaraca;
 • Smanjena funkcija žlezda sa unutrašnjim lučenjem.

Sastav fitokompleksa IMUNORM

Precizno izbalansirani sastav lekovitog bilja uključuje komponente visoke biološke aktivnosti:

Zlatni koren i levzeja

Zlatni koren i levzeja su poznate altajske biljke koje koriguju stanje imunološkog sistema. Imaju široku primenu u slučajevima iscrpljenosti, velikog umora, lošeg raspoloženja, odsutstva elana, razdražljivosti, glavobolje, lošeg sna, smanjenog apetita, smanjene polne aktivnosti.

Virak

Virak poseduje izraženu antiupalnu aktivnost, ispoljava medicinski dokazano regenerativno delovanje na organizam. Nezamenljiv je u periodima oporavka nakon bolesti, kao i u akutnim fazama različitih oboljenja koja su u vezi sa upalnim procesima.

Šipurak

Šipurak poboljšava i stimuliše procese razmene materija u organizmu, potpomaže sintezu hormona, kao i regenerisanje tkiva, poseduje poznata antiupalna svojstva, nezamenljiv je izvor vitamina, mikro i makroelemenata. Surovi klimatski uslovi u kojima šipurak raste na Altaju, čine da njegov plod bude i do 300% bogatiji aktivnim biološkim materijama u poređenju sa vrstama koje su odgajane u južnijim predelima.

Badan

Badan je još jedna altajska biljka poznata u medicini. Dokazana su njena antiupalna i antimikrobna svojstva, kao i sposobnost da ojača zidove krvnih sudova.

Kopriva

Kopriva je poznata kao lekovita biljka u mnogim tradicionalnim medicinama, ispoljava antiupalna i antiseptička svojstva. Izvanredno deluje na anemična stanja. Preporučuje se za jačanje ženskog reproduktivnog sistema, protiv anemije, za zaustavljanje krvarenja, a primenom spolja pospešuje proces zarastanja rana.

Način primene - ruski fitočaj

Način primene

Jedan briket preliti šoljom kipuće vode i ostaviti da odstoji najmanje 8-10 minuta.

Piti 2-4 čaše čaja dnevno u zavisnosti od individualnih potreba, nezavisno od unošenja hrane.

U cilju postizanja potpunijeg efekta neophodno je primenjivati fitokompleks najmanje 2 do 3 nedelje. Po potrebi, vreme primene može da se produži.

Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Proizvođač: Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

ATEROBALANS – Pomaže u regulisanju povišenog krvnog pritiska

 

Povišeni krvni pritisak je najznačajniji faktor rizika za nastanak moždanog udara i među najznačajnijim za nastanak srčanog udaraAltajsko lekovito bilje, koje ulazi u sastav ruskog fitočaja – ATEROBALANS,  pomaže u regulisanju povišenog krvnog pritiska.

Opis

Povišen krvni pritisak je veoma čest zdravstveni problem u Srbiji i Rusiji. Postoji više razloga za pojavu ovog problema: od poremećene funkcije kardiovaskularnog sistema i genetske predispozicije, nepravilne ishrane, do stresa koji može odigrati značajnu ulogu u pojavi hipertenzije.
Prema savremenim istraživanjima, definicija arterijske hipertenzije (povišeni krvni pritisak) je: stanje u kome je sistolni (gornji) pritisak povišen preko 140mm Hg, a dijastolni (donji) preko 90mm Hg. Ova definicija se odnosi na sve osobe starije od 18 godina.

Takođe, treba znati da je hipertenzija najznačajniji faktor rizika za nastanak moždanog udara i među najznačajnijim za nastanak srčanog udara.
Hipertenziju obično ne prate nikakve tegobe: gotovo trećina pacijenata koji boluju od povišenog krvnog pritiska to i ne znaju. Jedini način da se utvrdi da li je krvni pritisak povišen, jeste redovna provera.
Nelečen ili neadekvatno lečen povišen krvni pritisak posle izvesnog vremena može dovesti do niza komplikacija, kao što su:

 • arterioskleroza („stvrdnjavanje“ arterija),
 • srčani udar,
 • srčano popuštanje,
 • oštećenje bubrega,
 • moždani udar.

ČAJ ATEROBALANS u čiji sastav ulazi lekovito bilje koje je poznato po karakteristici da snižava pritisak, deluje kao spazmolitik (sprečava ili smanjuje spazam – grčeve mišića) i poseduje blago sedativno dejstvo, osmislio je dr sci. med. Sergej Valerijevič Korepanov, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, koji već 15 godina vodi Altajski fitocentar Alfit u kome se snaga bilja iz netaknute sibirske prirode kombinuje, korišćenjem savremenih tehnoloških dostignuća i naučnih saznanja.

Sastav fitokompleksa ATEROBALANS

Sibirski glog i vranilovka blago regulišu pritisak i umiruju.

Bela imela pojačava hipotenzivni efekat (snižavanje pritiska).

Japanska sofora deluje kao antispazmodik (sprečava ili smanjuje grčeve u mišićima), smanjujući povećani tonus zidova krvnih sudova.

Troskot deluje kao diuretik i smanjuje volumen cirkulišuće krvi.

Terapijske indikacije

U fitocentru Alfit, pacijenti sa hipertenzijom (povišenim krvnim pritisakom) bilo kog porekla, svakodnevno koriste ČAJ ATEROBALANS. Ovaj čaj se upotrebaljava i kod osoba koje imaju gastrointestinalne i bubrežne kolike, kao blag spazmolitik. Rado ga koriste i osobe sa porodičnom istorijom povećanog krvnog pritiska, kako bi izbegli pojavu sličnog problema.
Način primene - ruski fitočaj

Način primene

Jedan briket preliti sa 100 – 200 ml. vrele vode. Ostaviti da odstoji 5-10 minuta.

Popiti 30 minuta pre jela. Može se popiti i biljni talog koji se formira na dnu čaše ako želite da pojačate delovanje čaja.

Preporučuje se 2 do 3 šolje čaja dnevno, shodno potrebama i više.
Aterobalans je kompatibilan sa drugim lekovitim biljem i lekovima.
Za najbolje rezultate preporučuje se primena najmanje 3 meseca (može se primenjvati i u dužem vremenskom periodu kontinuirano).

Kontraindikacije

Ne preporučuje se osobama koje imaju nizak krvni pritisak.

Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Proizvođač: Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

DIMSTOP – Pomoć u odvikavanju od pušenja

Ruski fitočaj – DIMSTOP namenjen je pušačima, kao i osobama koje dugo vremena provode u prostorijama ispunjenim duvanskim dimom, odnosno osobama koje spadaju u grupu tzv. pasivnih pušača.

Opis

Duvan sadrži više od 4000 štetnih supstanci, a za 50 je dokazano da imaju kancerogena svojstva. Pušenje duvana je faktor rizika za nastajanje mnogih bolesti (bolesti disajnih organa, kardiovaskularne bolesti; pušenje negativno utiče na reproduktivno zdravlje…). Pored aktivne upotrebe duvana, pasivno pušenje nije ništa manje opasno, jer duvanski dim sadrži iste toksične elemente koje pušač udiše kroz cigaretu, a neke čak i u većoj koncentraciji. Efekti duvanskog dima se sabiraju tokom celog života, zbog toga što su mnogim hemijskim jedinjenjima iz duvanskog dima potrebne godine da se eliminišu iz organizma. Zato i nije čudo što je pušenje drugi po redu uzrok smrti u svetu.

U Srbiji, prema zvaničnim podacima, puši 35% građana starijih od 15 godina, a ovaj broj je sličan i u Rusiji. Godišnje od posledica pušenja u svetu umre čak 5.400.000 ljudi!

Suština odvikavanja od pušenja je promena načina ponašanja i usvajanje zdravijih životnih stilova: ishrana, kretanje, dobar san… U vezi sa tim, ne treba zanemariti ni pomoć prirode u čišćenju organizma od štetnih materija iz duvanskog dima.

DIMSTOP je fitokompleks koji je osmislila grupa lekara pod rukovodstvom dr sci. med. Sergeja Valerijeviča Korepanova, onkologa, profesora Altajskog medicinskog univerziteta, autora nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, koji već 15 godina vodi Altajski fitocentar Alfit u gradu Barnaul, u kome se snaga bilja iz netaknute sibirske prirode kombinuje, uz pomoć savremenih naučnih saznanja.

DIMSTOP je upravo namenjen pušačima, kao i osobama koje dugo vremena provode u prostorijama ispunjenim duvanskim dimom, odnosno osobama koje spadaju u grupu tzv. pasivnih pušača.

Sastav fitokompleksa DIMSTOP

Esencijalna ulja iz omana i okruglog eukaliptusa deluju protivupalno i podstiču izbacivanje sluzi iz pluća. I podbel deluje protiv upala (antiinflamatorno dejstvo). I jedna i druga biljka poznate su po sposobnosti da čiste i jačaju sistem organa za disanje (respiratorni sistem).

Močvarna končara i japanska sofora (poznata i kao japanski bagrem) poboljšavaju protok limfe u tkivima i organima, što je veoma važno, jer limfni sistem ima značajnu ulogu u pravilnom funkcionisanju imunološkog sistema: zadužen je, između ostalog, za odvođenje konačnih produkata metabolizma iz svih organa i tkiva u telu, a omogućava ćelijama imunog sistema koje se bore sa bolestima i infekcijama da „stignu“ na mesto gde treba da deluju. Čišćenje limfnog sistem bitno poboljšava rad svih organa u organizmu.

Čaga (sibirka medicinska gljiva)

Čaga deluje preventivno na pojavu raka pluća, jednjaka, želuca, jetre i gušterače, čisti jetru od nagomilanih štetnih materija, poboljšava mikrocirkulaciju, jača imunitet.

Način primene - ruski fitočaj

Način primene

1 briket preliti sa 1 šoljom kipuće vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta. Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana).

Za minimalni period korišćenja, preporučuje se primena ovog fitokompleksa 3 meseca, nekoliko puta godišnje. U slučaju potrebe upotreba se može produžiti.

Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Proizvođač: Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

FITOSLIM – Pomaže u regulisanju telesne težine

Altajsko lekovito bilje, koje ulazi u sastav ruskog fitočaja – FITOSLIM,  smanjuje apetit i potrebu za hranom. Utiče i na ubrzanje i poboljšanje metabolizma masti u organizmu.

Opis

Svakodnevna upotreba ruskog čaja FITOSLIM korisna je za osobe sa sledećim zdravstvenim problemima:

 • gojaznost,
 • adipozogenitalni sindrom,
 • bulimija (povećan apetit).

Metabolizam

U svakodnevnom životu termin metabolizam se često pominje u vezi sa bolestima endokrinog sistema. Metabolizam kao pojam ima mnogo šire značenje. Pravilan metabolizam znači pravilno odvijanje svih važnih procesa u organizmu. Uzroci metaboličkih poremećaja mogu biti različiti, ali jedna od najštetnijih posledica metaboličkih poremećaja je prekomerna telesna težina. Višak telesne težine nije prirodno stanje. Osobe sa viškom kilograma automatski pripadaju rizičnoj grupi i sklone su oboljenjima srca i krvnih sudova, zglobova, visokog krvnog pritiska, dijabetesa, depresije.

Nažalost, vrhunski stručnjaci tvrde da se u sadašnje vreme prekomernog stresa, konzumiranja „brze hrane“ i gaziranih napitaka umesto zdravih obroka, gojaznost proširila poput epidemije. Pokušaji da se ovaj problem reši raznim dijetama za smanjivanje telesne težine često se ne završavaju uspešno. Najčešće se telesna masa koja se u početku smanjila (obično kao posledica eliminisanja viška vode iz organizma) vraća u istoj meri. Ova pojava je u vezi sa činjinicom da se korekcija težine tela u većini slučajeva odnosi na striktnu zabranu upotrebe određene vrste hrane. Takav redukovan način ishrane dovodi do pojave konstantnog osećaja gladi, što predstavlja snažan psihološki pritisak.

Druga stvar je da reduciranje ishrane dovodi do smanjenja unosa u organizam nezamenljivih hranljivih materija, što dovodi do opadanja radne sposobnosti, remeti rad osnovnih sistema i organa i za posledicu može da ima trajni poremećaj metabolizama. Energetske materije iz hrane se ne iskorišćavaju na ispravan način i organizam počinje da stvara masne naslage u vidu zaliha.

U cilju postizanja trajnog rešenja neophodno je:

 • regulisati poremećenu ravnotežu između potrošnje energije i količine energije koja se unosi hranom;
 • formirati ispravne navike u ishrani;
 • povećati motivisanost za korekciju telesne težine;
 • otkloniti faktor stresa koji nastaje usled redukcije ishrane.

Za vreme korišćenja fitokompleksa FITOSLIM obavezno je uvođenje odgovarajuće fizičke aktivnosti.

Jednom nedeljno jesti samo voće i povrće (posni dan), a ostalim danima poslednji obrok završiti do 18 časova, nakon čega je dozvoljen unos isključivo jogurta, voća i povrća.

Dnevni unos čiste negazirane vode po formuli 30 ml na svaki kg telesne težine.

Centar u Barnaulu već 15 godina vodi dr sci. med, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta Sergej Valerijevič Korepanov, autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije koje su nastale kao rezultat višedecenijskog proučavanja lekovitih svojstava biljaka.

Sastav fitokompleksa FITOSLIM

Kukuruzna svila i seme lana

Kukuruzna svila i seme lana smanjuju apetit i potrebu za hranom.

Medveđe grožđe i kora krušine

Medveđe grožđe i kora krušine ispoljavaju blago laksativno i diuretsko delovanje, čiste urinarni sistem, bubrege kao i želudačnocrevni trakt; imaju antiupalno delovanje i poboljšavaju iskorišćavanje hranljivih materija u organizmu.

Vrbovica

Vrbovica deluje na ubrzanje i poboljšanje metabolizma masti u organizmu.

Način primene - ruski fitočaj

Način primene

Jedan briket preliti šoljom kipuće vode i ostaviti da odstoji najmanje 8-10 minuta.

Piti 2-4 čaše čaja dnevno u zavisnosti od individualnih potreba, nezavisno od unošenja hrane.

Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Proizvođač: Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

GLUKONORM – Pomaže u regulisanju povišenog šećera

Altajsko lekovito bilje, koje ulazi u sastav ruskog fitočaja – GLUKONORM, blagotvorno (obnavljajuće) deluju na pankreas i jačanje zaštitne snage organizma. Ove biljke ispoljavaju sinergetsko delovanje i snižavaju nivo šećera u krvi, sadrže supstance koje deluju nalik insulinu.

Opis

U Rusiji, i u Srbiji, dijabetes (šećerna bolest) je jedna od najčešćih bolesti poremećaja metabolizma. Bolest je hronična, a karakterišu je povišene vrednosti glukoze (šećera) u krvi. Opasna je zbog toga što u dužem periodu oštećuje krvne sudove, usled čega nastaju problemi sa bubrezima, vidom, mikrocirkulacijom u ekstremitetima (ruke, noge), kao i u krvnim sudovima mozga.

Postoje dve vrste dijabetesa, tip 1 i tip 2.

Dijabetes tip 1 se uglavnom javlja kod mlađih osoba. U osnovi nastanka ovog tipa bolesti je autoimuni upalni proces koji dovodi do razaranja beta ćelija pankreasa što za posledicu ima smanjenje lučenja insulina.

Dijabetes tip 2 je češći, nastaje zbog smanjene osetljivosti/neosetljivosti na normalna dejstva insulina, a zatim zbog nesposobnosti da se proizvede dovoljna količina insulina koja će popraviti taj poremećaj. Obično se javlja posle 40. godine.

Promena načina života (zdravija ishrana, smanjenje telesne težine, više kretanja…) može da dovede do značajnog poboljšanja situacije sa nivoom šećera u krvi kada se radi o dijabetesu tipa 2. Trebalo bi imati u vidu da nikad nije kasno da počnete sa ovim promenama.

U Rusiji se proteklih decenija sve aktivnije istražuje uloga lekovitog bilja u profilaksi (prevenciji) i tretmanu dijabetesa, pa se čak i na nivou kliničkih studija dokazuje efikasnost pojedinih biljaka.
Biljni sastojci koji ulaze u sastav GLUKONORM čaja blagotvorno (obnavljajuće) deluju na pankreas, optimiziraju metabolizam, jačaju zaštitne snage organizma. Primena ovog čaja u fitocentru „Alfit“ pokazala je da se stanje pacijenata značajno poboljšalo u većini slučajeva, značajno se smanjio rizik od oštećenja organa. U pojedinim slučajevima zabeleženo je smanjenje doze lekova za dijabetes. Kao „propratni“ efekat korišćenja, primetno se povećala vitalnost pacijenata, poboljšao se san, došlo je do stabilizacije nervnog sistema.
Efikasnost čajne mešavine kao i svakog pojedinog sastojka ČAJA GLUKONORM testirana je i osmišljena u medicinskom fitocentaru „Alfit“ pod rukovodstvom dr sci. med. Sergeja Valerijeviča Korepanova, onkologa, profesora Altajskog medicinskog univerziteta, autora nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, koji više od 30 godina proučava lekovita svojstva biljaka. Efikasnost je potvrđena u praksi na odeljenju endokrinologije Altajskog regionalnog kliničkog centra u Barnaulu.

Sastav fitokompleksa GLUKONORM

 • maslačak,
 • trepetljika,
 • mahune pasulja,
 • ehinacea,
 • carska biljka (zlatni koren),
 • smilje,
 • crveni koren,
 • vrbovica.

Ove biljke ispoljavaju sinergetsko delovanje i snižavaju nivo šećera u krvi, sadrže supstance koje deluju nalik insulinu (biohemijski sastav mahuna pasulja aminokiselina arginin). Biljke adaptogeni: ehinacea, carska biljka, crveni koren, osim što imaju jako imunomodulirajuće dejstvo i jačaju organizam, imaju i izraženo delovanje na snižavanje šećera i blago stimulišu proizvodnju insulina u pankreasu.
U sadejstvu sa drugim sastojcima, biljke sprečavaju komplikacije dijabetsa, koje pre svega napadaju periferni nervni sistem, mrežnjaču i kapilare oka (dijabetičarska neuropatija, retinopatija i angiopatija). Imaju blago tonizirajuća svojstva (ehinacea, carska biljka).

Terapijske indikacije

ČAJ GLUKONORM u fitocentru Alfit koriste pacijenti sa dijagnozom dijabetesa tip 1 i 2, kao i osobe koje imaju faktore rizika za nastanak šećerne bolesti: genetske predispozicije, gojaznost, hronične bolesti jetre i pankreasa.

Način primene - ruski fitočaj

Način primene

Jedan briket preliti šoljom kipuće vode i ostaviti da odstoji najmanje 8-10 minuta.

Piti 2-4 čaše čaja dnevno u zavisnosti od individualnih potreba, nezavisno od unošenja hrane.

Ukoliko je potrebno, fitokompleks se može kombinovati sa lekovima koje je prepisao lekar.

Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Proizvođač: Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

OSTEONORM – Za bolju funkciju kostno-zglobnog sistema

Mešavina altajskog lekovitog bilja, koje ulazi u sastav ruskog fitočaja – OSTEONORM, blagotvorno deluje kod problema koštano-zglobnog sistema.

Opis

OSTEONORM fitokompleks je stvoren po staroaltajskom receptu za kostobolju. Ovaj recept je zapisao početkom 19. veka sveštenik, otac Makarije, budući vladika i svetitelj.

U surovim uslovima Altaja i Sibira zapaljenski procesi koštano-zglobnog sistema, poput artritisa, predstavljaju čest zdravstveni problem, kao i okoštavanje, nagomilavanje soli i sl.

Mešavina biljaka ovog proizvoda blagotvorno deluje kod problema koštano-zglobnog sistema, i pomaže u sprečavanju ozbiljnijih oblika istih.

Sastav fitokompleksa OSTEONORM

Barski petolist

Barski petolist ima izraženo antiupalno delovanje, a uz to ima i moć da značajno umanji bolove. Drugi naziv ove biljke je ruski ženšen, a ime su joj dali Kinezi koji su dolazili na Altaj da je kupuju još u 17-18. veku. Danas se barski petolist istražuje u onkološkom centru Ruske akademije nauka sa ciljem da se dokaže ne samo njegovo antireumatsko, već i antikancerogeno delovanje. Inače, barski petolist je izuzetno sredstvo u tretmanu artritisa, artroze, gihta, okoštavanja. Preporučuje se za korišćenje kao prirodno simptomatsko sredstvo kod onkoloških bolesnika (umiruje bolove). Veoma je nežan biostimulans (za razliku od kineskog žen-šena), nema kontraindikacija i neželjenih propratnih efekata.

Medveđe grožđe

Medveđe grožđe je poznato prirodno sredstvo za poboljšavanje lučenja mokraće i uspostavljanje ravnoteže soli i vode u organizmu. Kod duže vremenske upotrebe značajno pomaže u rešavanju problema okoštavanja i gihta.

Kamilica

Kamilica je prirodan spazmolitik koji otklanja grčeve i bolne simptome u koštano-zglobnom sistemu, poboljšava ukus mešavine, a zajedno sa ostalim komponentama deluje i kao antiupalno sredstvo.

Terapijske indikacije

Čaj OSTEONORM se aktivno primenjuje u praksi u fitocentru „Alfit“ g. Barnaul, koji već 15 godina vodi doktor medicinskih nauka, onkolog Sergej Valerijevič Korepanov, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, koji više od 30 godina proučava lekovita svojstva biljaka.

Čaj OSTEONORM se preporučuje za sledeće probleme:

 • artroza,
 • artritis,
 • poliartritis,
 • reumatska oboljenja,
 • rehabilitacija nakon trauma i hirurških intervencija,
 • protiv bolova (kao blago sredstvo).

Način primene

Jedan briket preliti šoljom kipuće vode i ostaviti da odstoji najmanje 8-10 minuta.

Piti 2-4 čaše čaja dnevno u zavisnosti od individualnih potreba, nezavisno od unošenja hrane.

Ukoliko je potrebno, fitokompleks se može kombinovati sa lekovima koje je prepisao lekar.

Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Proizvođač: Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

FEMINORM – Ublažava tegobe menopauze

Altajsko lekovito bilje, koje ulazi u sastav ruskog fitočaja – FEMINORM,  pomaže u regulisanju poremećaja rada centralnog nervnog sistema izazvanog hormonalnim promenama u organizmu žena za vreme menopauze.

Opis

Altajsko lekovito bilje koje ulazi u ovaj fitokompleks pomaže u regulisanju poremećaja rada centralnog nervnog sistema (i problema koji iz toga proizilaze) izazvanog hormonalnim promenama u organizmu žena za vreme menopauze. Ovaj fitokompleks normalizuje rad vegetativnog nervnog sistema, smiruje, poboljšava san, povećava radnu sposobnost i otpornost na stres, reguliše proces razmene materija u organizmu, jača srčani mišić.

FEMINORM kao i druge biljne mešavine ove serije, osmislila je grupa doktora iz Altajskog fitocentra „Alfit“ koji vodi dr sci. med, onkolog, ginekolog profesor Altajskog medicinskog univerziteta Sergej Valerijevič Korepanov. Doktor Korepanov je autor više monografija na temu lekovitog bilja i njegove primene, a proučavanjem lekovitog bilja bavi se punih 30 godina.

Sastav fitokompleksa FEMINORM

Seme kopra (mirođije)

Seme kopra umirujuće deluje na vegetativni nervni sistem, poboljšava raspoloženje, povećava otpornost na stres i stresne situacije. Sprečava zadržavanje tečnosti u organizmu, što je veoma često jedan od simptoma klimaksa.

Šišarke hmelja

Šišarke hmelja služe kao izvor jedinjenja koja su po svom delovanju u organizmu slična estrogenu. Količina estrogena u periodu menopauze značajno se smanjuje.

Imela

Imela reguliše krvni pritsak i umiruje njegove oscilacije.

Koren stepskog božura

Koren stepskog božura je od davnina poznat u narodnoj medicini naroda Altaja i Sibira, kao i u kineskoj narodnoj medicini, takođe, izvanredno je sredstvo regulacije nervnog sistema. Koren stepskog božura je izuzetno bogat različitim hemijskim jedinjenjima koja se nagomilavaju tokom vegetacije. Poseduje izrazita spazmolitička svojstva. Nezamenljivo je sredstvo kod regulacije poremećaja rada vegetativnog nervnog sistema. Poboljšava rad srca, reguliše krvni pritisak.

Vranilova trava

Vranilova trava izuzetno povoljno utiče na nervni sistem, ispoljava antikancerogeno delovanje i smatra se da je efikasno sredstvo za sprečavanje nastanka karcinoma mlečnih žlezda. Nestabilan nivo hormona u menopauzi povećava rizik za razvoj karcinoma reproduktivnih organa kod žena.

Terapijske indikacije

U medicinskom centru „Alfit“ u Barnaulu, ČAJ FEMINORM se preporučuje ženama u menopauzi kod kojih se javljaju:

valunzi (promena temperaturne percepcije): iznenadna smena osećaja vreline i hladnoće, bez ikakvih naglih promena spoljašnje temperature.

ČAJ FEMINORM primenjuje se u slučajevima:

 • pojačanog osećaja vreline,
 • razdražljivosti i plačljivosti,
 • nesanice,
 • glavobolje,
 • osećaja iscrpljenosti i manjka energije i elana.

Način primene - ruski fitočaj

Način primene

Jedan briket preliti šoljom kipuće vode i ostaviti da odstoji najmanje 8-10 minuta.

Piti 2-4 čaše čaja dnevno u zavisnosti od individualnih potreba, nezavisno od unošenja hrane.

Primena lekovitog bilja se u praksi pokazala kao bezbedan i pouzdan način korigovanja različitih stanja organizma, pa je u potpunosti opravdano i u periodu menopauze.

Ukoliko je potrebno, fitokompleks se može kombinovati sa lekovima koje je prepisao lekar.

Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Proizvođač: Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

VENODOKS – Olakšava tegobe proširenih vena i hemoroida

Altajsko lekovito bilje, koje ulazi u sastav ruskog fitočaja – VENODOKS, deluje protiv upala i stvaranja ugrušaka, za jačanje zidova vena.

Opis

Vene su krvni sudovi koji vraćaju krv iz svih delova tela ka srcu (u obrnutom smeru u odnosu na arterije). Venski sistem se sastoji od površinskih i dubokih vena.

U Rusiji i Srbiji, veliki broj stanovništva boluje od različitih problema sa venama (na svetskom nivou to je oko 30% populacije).

Najčešći problemi su: proširene (varikozne) vene na nogama koje predstavljaju i zdravstveni i estetski problem, kao i hemoroidi (šuljevi).

Uzroci proširenih vena i hemoroida (šuljeva) su brojni: slabost zidova vena, prekomerna težina, konstipacija, ishrana siromašna dijetnim vlaknima, nedostatak fizičke aktivnosti, a ne treba zanemariti ni genetske faktore. Proširene vene, kao i hemoroidi, često se javljaju u trudnoći.

Najnovija naučna istraživanja pokazuju da smanjenje rizika od proširenih (varikoznih) vena i hemoroida (šuljeva) zavisi od nekoliko faktora koje svako može da primeni, kao što su: ishrana bogata dijetnim vlaknima, održavanje normalne telesne težine, biljni tretmani – određene vrste biljaka su efikasne u tretiranju proširenih vena, ali i nekih drugih, ozbiljnijih problema sa venama.

Terapijske indikacije

ČAJ VENODOKS je biljna mešavina koja se u medicinskom centru „Alfit“ preporučuje za:

 • tromboflebitis (zapaljenje površinskih vena sa formiranjem tromba),
 • flebitis (upala površinskih vena),
 • flebotrombozu (tromboza dubokih vena),
 • varikozne (proširene) vene i za sprečavanje komplikacija sa proširenim venama,
 • hemoroide (spoljašnje i unutrašnje).

Ovaj čaj je osmislio doktor medicinskih nauka Sergej Valerijevič Korepanov, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, koji je svoj radni vek posvetio proučavanju ruskog i altajskog lekovitog bilja. Dr Korepanov je i autor nekoliko monografija o lečenju travama, a poslednjih 15 godina vodi Altajski fitocentar „Alfit“ u Barnaulu, u kome se snaga bilja iz netaknute sibirske prirode kombinuje sa savremenim naučnim saznanjima i dostignućima, a čajne mešavine se primenjuju u praksi.

Sastav fitokompleksa VENODOKS

Sastav ČAJA VENODOKS čini sledeće lekovito bilje koje deluje protiv upala i stvaranja ugrušaka, za jačanje zidova vena:

Plod divljeg kestena

Plod divljeg kestena (sa Kavkaza) deluje protiv stvaranja krvnih ugrušaka u venama i jača zidove krvnih sudova.

Šipurak i čaga

Šipurak i čaga obezbeđuju dodatnu normalizaciju zidova krvnih sudova (deluju na njihov tonus i propustljivost).

Oman

Oman ima izraženo antiupalno dejstvo, a sprečava i stvaranje trombova u krvnim sudovima.
Način primene - ruski fitočaj

Način primene

Ovaj čaj može se uzimati sa drugim lekovima. Preporučuje se sa upotrebom masti VENODOKS

Jedan briket preliti šoljom kipuće vode i ostaviti da odstoji najmanje 8-10 minuta.

Piti 2-4 čaše čaja dnevno u zavisnosti od individualnih potreba.

Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Proizvođač: Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

Granday CHAGA proactive – aktivna zaštita od karcinoma

Aktivni onkoprotektivni efekat medicinskih gljiva

Radi postizanja što efikasnijeg dejstva kompleks GRANDAY CHAGA proactive, sadrži u sebi tri različita pakovanja čaga ekstrakta:

 • Čaga sa kordicepsom i timijanom
 • Čaga sa reiši gljivom i ekstraktom đumbira
 • Čaga sa ekstraktom lista breskve i sibirske jele

Opis

Onkološka oboljenja prednjače u svojoj rasprostranjenosti i u velikom su u porastu na svetskom nivou. Svake godine broj obolelih raste i smatra se da broj pacijnata prelazi cifru od 7.000.000. Uspešnost lečenja je u direktnom odnosu sa individualnim potencijalom spremnosti svakog organizma da sopstvenim odbrambenim sposobnostima (imunitetom) održi u fiziološkom opsegu funkcije vitalnih organa koji su ugroženi.

Gljiva čaga na brezi

Gljiva čaga na brezi

U savremenoj medicinskoj praksi hemio i radio terapije pored pozitivnih efekata, izazivaju i neželjene efekte, sa negativnim posledicama, prvenstveno na imuni sistem. Nauka i tradicionalna medicina saglasne su oko toga da je od izuzetne važnosti po čovekovo zdravlje u terapeutske i profilaktičke ciljeve, koristiti dostupne i učinkovite preparate. Oni mogu direktno ili indirektno otkloniti posledice štetnih agensa koji urušavaju ljudsko zdravlje bilo da je to posledica patoloških stanja bolesti ili posledica agresivnih terapeutskih mera lečenja onkoloških pacijenata.

Naučna farmacija je saglasna da su neke vrste gljiva i drugih biljaka koje se koriste u tradicionalnoj medicini naroda Sibira i Dalekog istoka u onkoprotektornom smislu delotvorne. Čaga kordiceps i reiši su gljive, a njihovoko korišćenje jedan je od načina jačanja i revitalizacije svih organa, odnosno ljudskog organizma u celini.

GRANDAY CHAGA proactive - aktivna zaštita od karcinoma

GRANDAY CHAGA proactive (Inonotus Obliquus) sadrži kompleks prirodnih imuno modulatora, adaptogena i antioksidanata. Komponente biljnog kompleksa savršeno se dopunjuju i pojačavaju lekovita svojstva GRANDAY CHAGA proactive.

Ekstrakti se jednostavno pripremaju, tako što se briket prelije sa 200 ml vrele vode i nakon 5 do 7 min može se koristiti.

Radi postizanja što efikasnijeg dejstva kompleks GRANDAY CHAGA proactive, sadrži u sebi tri različita pakovanja čaga ekstrakta koje se koriste tri puta u toku dana po tačno utvrđenom redosledu.

Čaga sa kordicepsom i timijanom – 45 briketa

Čaga sa kordicepsom i timijanom - 45 briketaSvaka od komponenti zaustavlja patološke procese, jača imunitet i sprečava razvoj infekcija različite etiologije.
Kordiceps (Cordyceps sinensis) čini jednu od komponenti čiji polisaharidi ispoljavaju snažno antikarcinomno dejstvo. Raste na 4000 m nadmorske visine tibetskih masiva. Polisaharidi kordicepsa stimulišu makrofage da proizvode perforin koji blokira mutirane ćelije da se umnožavaju. Osim toga kordiceps intenzivira visok nivo razmene materija u organizmu. Ovaj jedinstveni kompleks ima svojstvo snažnog imunostimulatora.
Timijan sadrži veliku količinu eteričnih ulja koja imaju antiupalno dejstvo. Smanjuje umor, povećava radnu sposobnost organizma i koristi se kao profilaksa u tretmanu protiv virusnih i bakterijskih infekcija. Podržava funkcionalnost nervnog sistema u svim stresnim situacijama.
Sastav: Čaga gljiva, čaga ekstrakt, kordiceps ekstrakt i timijan
Način upotrebe: Jednu otopivu pastilu – briket Čage sa kordicepsom i timijanom preliti sa 200 ml. vrele vode i posle 5 do 7 min popiti. Piti ujutro pre jela.
Kontraindikacije: Nisu zabeležene.

 

 

Čaga sa reiši gljivom i ekstraktom đumbira – 45 briketa

Čaga sa reiši gljivom i ekstraktom đumbira - 45 briketa
Reiši gliva u tradicionalnoj kineskoj medicini predstavlja beskonačni izvor energije. Naučno je dokazano da reiši pripada grupi biljaka adaptogena koji pomažu organizmu da se zaštiti od štetnih uticaja hemijskog zagađenja, radijacije i posledica promene klimatskih uslova.  Reiši gliva efikasno vrši detoksikaciju na nivou ćelije.

Đumbir je biljka koja potiče iz južne Azije. Podstiče razmenu materije u organizmu i stimuliše imunološki odgovor. Takođe poboljšava stanje i funkciju gastrointestinalnog trakta.

Sastav: Čaga gljiva i čaga ekstrakt, reiši, đumbir

Način upotrebe: Jednu otopivu pastilu – briket Čage sa reiši i đumbirom preliti sa 200 ml. vrele vode i posle 5 do 7 min popiti. Piti u podne, pre jela.

Kontraindikacije: Nisu zabeležene.

Čaga sa ekstraktom lista breskve i sibirske jele – 45 briketa

Čaga sa ekstraktom lista breskve i sibirske jele - 45 briketaKombinacija Čage sa ekstraktom lista breskve i sibirske jele je delotvorna antioksidantna zaštita organizma od uticaja slobodnih radikala. Sprečava prevremeno starenje ćelije, jača krvne sudove, poseduje antiupalno i antimikrobno delovanje. Lekovita svojstva sastojaka lista i cveta breskve opisuje u svom radu još sredinom desetog veka poznati doktor i filozof dalekog istoka Ibn Sina (Avicena). On navodi da se upotrebom lista i cveta breskve mogu lečiti oboljenja poput mastopatija, mioma i endometroza… I danas sposobnost i isceliteljska vrednost ove biljke, u Kini se poistovećuje sa blagotvornim dejstvom Žen-šena.
Sibirska jela (Abies Sibirica) se od davnina koristi u tradicionalnoj medicini Rusije kao sredstvo snažne odbranbene sposobnosti.
Sastav: Čaga gljiva i čaga ekstrakt, sa ekstraktom lista breskve i sibirske jele.
Način upotrebe: Jednu otopivu pastilu – briket Čage sa ekstraktom lista breskve i Sibirske jele preliti sa 200 ml. vrele vode i posle 5 do 7 min popiti. Piti uveče, pre jela.
Kontraindikacije: Nisu zabeležene.

SEPTOLETE TAJGA – kedrova smola protiv bola u grlu

Da grlo bude zdravo, 10 kom.

Septolete Tajga se koriste kao sredstvo koje blagotvorno deluje u svim situacijama kada je reč o zapaljenskim procesima respiratornih organa: gripa, angine, prehlade, laringitisa, laringotraheitisa, nadražajnog kašlja i bolnog grla.

Opis

Za razliku od sličnih proizvoda, septolete Tajga u svom sastavu ne sadrže analgetik, kao i ni jednu sintetsku komponentu, a ipak efekat koji postižu eliminiše bolnost grla, a dejstvo kedra smiruje zapaljenske reakcije. Osim suzbijanja upala i infekcija,  umiruju bolove u grlu i olakšavaju gutanje.  Korisne su i kod upale glasnih žica, zapaljenja desni.

Septolete Tajga u sebi sadrže smolu i ulje kedra, ekstrakt eukaliptusa i propolis.

Smola sibirskog kedra, u narodu poznata kao „živica“ poseduje životvornu moć, moć da zaceljuje rane, daje organizmu snagu i izvanredno jača imunitet. Od davnina se koristi za lečenje  upalnih procesa usne duplje, oboljenja organa za disanje, prehlade, gripa, pneumonije pa čak i tuberkuloze pluća. Stari ljudi kojima su poznate drevne veštine lečenja nazivaju kedar „Carem Tajge“ zbog njegove neiscrpne moći u lečenju.

Lekovita svojstva kedra korišćena su u narodnoj medicini oduvek. U cilju postizanja lekovitog efekta upotrebljava se cela biljka. Od samog stabla i iglica kedra, sve do izdanaka i smole. Smola i ulje koje se dobija, lekoviti su na poseban način jer predstavljaju povezanost svih lekovitih sastojaka ovog čudotvornog drveta.

Jedinstvena svojstva mešavine ulja i smole kedra daju izvanredan efekat. Da bi se postiglo još potpunije delovanje na organe za disanje, Oribletama Tajga dodati su propolis i eukaliptus koji takođe poseduju izraženo antiupalno, baktericidno i antiseptičko delovanje. Jedno pakovanje sadrži 10 oribleta. Pet sa dodatim eukaliptusom i pet sa dodatim propolisom.

Septolete su veoma korisne kao sredstvo lečenja i profilkase: gripa, angine, prehlade, laringitisa, laringotraheitisa, nadražajnog kašlja i bolnog grla. Sem otklanjanja upala i infekcija, deluju blago analgetički čime umiruju bolove u grlu i olakšavaju gutanje. Korisne su i kod upale glasnih žica, zapaljenja desni. Poboljšavaju stanje sluzokože, jačaju imunitet na lokalnom nivou kao i na nivou celog organizma.

Oriblete su takođe veoma korisne kao sredstvo profilakse u sezoni virusnih i infektivnih oboljenja. Za decu koja pohađaju vrtić ili školu to je najprirodnije i najbezbednije sredstvo zaštite od mogućih infekcija i virusa koje sezonski, često u razmerama epidemija, napadaju javne ustanove. Takođe i odrasle osobe, koje rade u brojnim kolektivima, borave na javnim mestima ili koriste javni prevoz.

Upotreba

Zbog isključivo prirodnih komponenata koje ulaze u sastav (ne sadrže veštačke i hemijske sastojke koji su česti u ovakvom tipu proizvoda), oriblete nemaju neželjnih efekata. Ukusne su i lake za upotrebu. Zbog toga oriblete Tajga, pored odraslih osoba, apsolutno mogu koristiti i deca svih uzrasta, na čije zdravlje ima neprocenjivo blagotvorno delovanje. U zavisnosti od stepena problema, mogu se upotrebljavati na svaki sat po jedna oribleta.

Sastav oribleta sa propolisom: šećer, skrob, ulje kedra, smola kedra, propolis, koncentrovano ulje pasijeg trna (oblepihe), vitamin C, limunska kiselina.

Sastav oribleta sa eukaliptusom: šećer, skrob, ulje kedra, smola kedra, vitamin C, limunska kiselina, eterično ulje eukaliptusa, hlorofil.

 

 

VENODOKS – mast za hemoroide i proširene vene

Mast za tretman proširenih vena hemoroida i ekcema – 50 ml.

VENODOKS Tentorium ruska mast, blagotvorno utiče na posledice bolesti proširenih vena, hemoroida, otečenost nogu i uspešno ublažava nadražaje na koži uzrokovane ubodom insekata. Eleminiše svrab i otekline. Poboljšava cirkulaciju i poseduje snažno antiupalno dejstvo.

Opis

Venodoks Tentorium ruska mast uspešno se koristi kada su poznate predispozicije za pojavu oboljenja proširenih vena kao nasledni faktor, kao i stečeni preduslov. Vendoks tentorium mast ispoljava snažnu efikasnost kod osoba sklonih profesionalnim oboljenjima usled prirode posla kojim se bave (dugo stajanje: profesori, frizeri, konobari, stjuardese i dr.), kod osoba sa povišenom telesnom težinom, kao i kod ženskih osoba koje nose neodgovarajuću obuću, profesionalni sportisti izloženi teškim fizičkim naporima tokom treninga ( dizači tegova i sl.)

Venodoks Tentorium mast svojim aktivnim principima efikasno rešava neprijatne probleme izazvane hemoroidima različite etiologije, u slučajevima težih oblika kao i kod pojave unutrašnjih hemoroida, paralelno koristiti preparat VENATOL za regeneracije krvnih sudova (oralna upotreba). Venodoks Tentorium mast u praksi ima veoma široku primenu zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji pčelinjeg otrova, hitozana propolisa i ekstrakta divljeg kestena, lipe i gaveza dobijenih metodom hladne ekstrakcije, kojom se u najvećem procentu sačuvaju lekovita svojstva biljaka.

Efikasnost biloškog dejstva masti, zaosnovana je na mogućnosti aktivnih materija da ispoljavaju udruženi efekat, dopunjujući delovanje jedna drugoj.

Venodoks Tentorium mast smanjuje krhost sitnih krvnih sudova i sprečava  otekline nogu, kao i  pojavu kapilarnih mreža na koži. Venodoks Tentorium mast je nezamenljiva u svim situacijama prilikom stvaranja pukotina (ragada) na koži, a zbog stimulisanja periferne cirkulacije i poboljšanja imuniteta same kože,  uspešno se koristi u tretiranju ekcema kao i sanacije oštećenja tkiva različite etiologije.

Aktivne komponente ekstrakta kestena, lipe i gaveza poboljšavaju lokalnu mikrocirkulaciju u krvnim sudovima i smanjuju rizik loše cirkulacije. Ukoliko ovaj problem već perzistira kao takav, Venodoks Tentorium mast značajno doprinosi njegovom rešavanju.

Pored biljnih ekstrakta, u sastav masti ulaze  apitoksin (pčelinji otrov)propolis i hitozan koji zajedno imaju izuetno snažno antiupalno delovanje i sposobnost da u sadejstvu, zidove krvnih sudova učine elastičnijim i otpornijim.

Venodoks Tentorium mast ispoljava efikasnost u tretmanu bolnih i edematoznih mesta na telu prouzrokovanih ubodom insekata ili kontaktom sa meduzom. Primenom masti eliminiše se svrab i otekline se povlače, a bolnost i hiperemičnost nestaje.

Zbog svog blagotvornog delovanja, može se reći da je Venodoks Tentorium mast neophodna kao sastavni deo svake kućne apoteke.

Sastav:

Biljna ulja, čist pčelinji vosak, ekstrakt divljeg kestena, prečišćena voda, ulje kamfora, ekstrakt propolisa, apitoksin, CO2 ekstrakt lipe, hitozan, ekstrakt gaveza.

Način primene:

Venodoks tentorium mast se nanosi na čistu kožu i utrljava se laganim masažnim pokretama 1 – 2 minuta od peta ka kolenu. Ne nanositi na otvorene rane. Dozvoljeno je tretiranje rubova rane. Koristi se 2 – 3 puta dnevno nanošenjem u tankom sloju.

Kontraindikacije:

Individualna preosetljivost na neku od komponenti preparata.

APITOKS – mast protiv bolova u kostima, kičmi i zglobovima

Mast sa apitoksinom – pčelinjim otrovom, 50 ml.

APITOKS Tentorium je ruska mast sa APITOKSINOM (pčelinjim otrovom). Apitoks blagotvorno utiče na bolesti radikulitisa, išijasa, osteohondrosisa, bolesti proširenih vena, ulceracije tkiva (rana koje nastaju kao posledica proširenih vena), hroničnih upalnih procesa, tireotoksikoze, psorijaze, neurodermitisa, rinitisa, sinusitisa itd.

Opis

Ruska mast Apitoks Tentorium je unikatna ruska mast sa višestrukim delovanjem, i jedan je od najefikasnijih proizvoda sa pčelinjim otrovom na svetskom tržištu. Precizno izbalansirani sastojci omogućavaju transportovanje aktivnih komponenti do najdubljih slojeva kože čime se postiže konstantan i dugotrajniji efekat blagotvornog delovanja.

Sastav APITOKS masti:

Apitoksin je stručni naziv za otrov pčela koji koriste u cilju samoodbrane, štiteći ugroženu košnicu. Žaoka je smeštena na zadnjem delu tela gde se i nalaze i dve žlezde koje luče otrov (apitoksin) kao i rezervoar (kesica) u kome se apitoksin nalazi. Sama žaoka je oštre reckaste forme i prilikom uboda u većini slučajeva ostaje  zabodena u tkivu. Na žalost, ovo je smrtonosno za pčelu.

Od davnina do danas, poznata je terapija reumatskih i drugih koštano zglobnih oboljenja, pčelinjim ubodima.

U cilju postizanja što boljih efekata lečenja pčelinjim otrovom, danas se elektrostimulacijom, kod pčela izaziva nadražaj pri čemu pčela na glatku (staklenu) površinu ispušata otrov koji se kasnije prikuplja i u laboratorijama kombinuje sa ekstraktima lekovitog bilja i pčelinjeg voska u cilju dobijanja visokokvalitetne masti efikasnog i blagotvornog dejstva (Apitoks tentorium).

Iako otrov, u kontrolisanim količinama je bezbedan i veoma koristan za ljudsko zdravlje. Pčelinji otrov je izvanredan katalizator hemijskih procesa u organizmu (utiče povoljno na brzinu hemijskih procesa). Čak i minimalne količine imaju veoma pozitivan efekat na zdravlje ljudi.

Pčelinji otrov - ispuštanje otrova i sušeni otrov u praškastom oblikuNaučno istraživački radovi

Naučno istraživački pravci bioloških, farmaceutckih i drugih laboratorija usmereni su ka istraživanju lekova i supstanci koje lekovi sadrže, a koji nemaju štetno delovanje i negativne nus pojave. Po rečima poznatog istrživača iz oblasti razvojne farmaceutike, Stiva Gardenova, u farmaceutskoj industriji rešavaju se oni problemi koji su u prirodi rešeni na prirodan način. „Nije problem otkriti da nešto leči, problem je da to isto druge stvari u telu ne uništava“ kaže ovaj naučnik. Zapravo u biljnoj i api farmaciji, priroda se postarala da sve bude u srazmeri i idealnom odnosu kako negativne posledice ne bi bile moguće. Po broju objavljenih radova u istraživanju svojstva i delovanja apitoksina, kao i proizvodnji preparata usmerenih ka saniranju različitih patoloških stanja, prednjače ruski naučnici. Tako na primer, profesor doktor bioloških nauka Vasilij Nikolaevič Krilov sa univerziteta Lobočevski (video zapis predavanja) smatra da je upotreba kortizona u terapiji koštano zglobnih sistema opravdana samo u slučajevima kada su iscrpljene sve druge mogućnosti, što nije praksa u svetu. Kortizoni su na žalost lek izbora i startna terapija kada je reč o bolestima koštano zglobnog sistema. Profesor Kirilov kaže da pčelinji otrov izaziva lučenje prirodnog kortizola u organizmu čoveka u onoj meri koja je potrebna za terapeutske svrhe, ne remeteći hormonski status organizma i ne izazivajuću dramatične i štetne negativne pojave.

Onkološka istraživanja: Kako apitoksinom zaustaviti rast ćelija raka

Naučnici iz australijskog istraživačkog centra za onkološke bolesti pri bolnici princa Uelskog u Sidneju, tvrde da su u laboratorijskim uslovima, uspeli da unište ćelije kancera uz pomoć melitina (jedna od komponenti otrova pčela), što otvara nove mogućnost primene pčelinjeg otrova u ovom medicinskom pravcu. Istraživanjem o upotrebi apitoksina u tretmanu onkoloških bolesti bavi se i unirvezitet u Illinoisu. Istraživanja predvodi Dipanjan Pan, sa ciljem koji je usmeren u pravcu izdvajanja određenih supstanci iz apitoksina koje bi selektivno delovale na tumorske ćelije (detaljnije).

Pouzdano je utvrđeno da apitoksin veoma efikasno deluje na bolesti radikulitisa, artroze, išijasa, osteohondrosisa, bolesti proširenih vena, ulceracije tkiva (rana koje nastaju kao posledica proširenih vena, hroničnih upalnih procesa, tireotoksikoze, psorijaze, neurodermitisa itd.

Kontraindikacije:

 • individualna preosetljivost na sastojke masti
 • korišćenje uz vruć đakuzi ili potapanje u kadi sa vrućom vodom
 • Zbog visoke biološke aktivnosti komponenata, nanosi se u vrlo malim količinama.

Ne koristiti mast, ako je temperatura tela viša od 38,8 C

PREPORUKA: Na najosetljiviji deo kože (unutrašnja strana podlaktice) naneti manju količinu kreme i sačekati 30-ak minuta. U koliko se ne pojave reakcije u vidu crvenila, kremu možete bezbedno koristiti.

Način primene:

Za tretman cele kičme dovoljna je veličina 2 kuglice graška. Mast se ne nanosi neposredno posle tuširanja vrućom vodom. Područja sa izraženim (proširenim) venama se ne masiraju (mast se blago nanese). U cilju boljeg delovanja, tretirana mesta se mogu dodatno utopliti. Područje proširenih vena se ne utopljava. Maksimalna trajanje terapije bez pauza je 4 meseca.

APIDERM – protiv psorijaze i svih infekcija kože

Mast sa apitoksinom – pčelinjim otrovom, 50 ml.

Unikatna ruska mast sa apitoksinom (pčelinjim otrovom), ekstraktom propolisa, altajskim mumiom, ekstraktom ruse, gaveza i lipe.

Opis

Ruska mast Apiderm Tentorium je višefunkcionalna, i jedna je od najefikasnijih proizvoda sa mumiom i pčelinjim otrovom za saniranje nastalih promena na oštećenoj koži. Precizno izbalansirani sastojci omogućavaju transportovanje aktivnih komponenti do najdubljih slojeva kože čime se postiže konstantan i dugotrajan efekat blagotvornog delovanja.

Sastav

Mumio

Mumio je prirodna „smola“, čvrste konzistencije nastala polimerizacijom meda i propolisa divljih pčela pre više od 1500 godina. Nalazimo ga u procepima stena i pećinama planinskih venaca koji se prostiru od Rusije do Tibeta na preko 2500 metara nadmorske visine. Crne je ili tamno smeđe boje, sa karakterističnim mirisom i ukusom. Sam ukus mumia je gorak, ali ne previše. Takođe, mumio nastaje od ostataka biljaka, minerala i životinja na prostorima visokih i suvih planina gde zbog nedostatka kiseonika i jakog UV zračenja nema fermentacije, već se vrši polimerizacija i fosilizacija prirodnih sastojaka organskog porekla.

Mumio sadrži više od 60 vrsta hemijskih elemenata i grupu biološki aktivnih supstanci, kao što su aminokiseline, masne kiseline, prirodni steroidi, vitamini, eterična ulja, neutralne i kisele smole, vosak, saponine, alkaloide. Mumio ispoljava lekovito dejstvo, snažno ubrzava oporavak i regeneraciju epitela ćelija kože, obogaćujući je esencijalnim materijama prirodnog porekla. Mumio povećava elastičnost kože, čime se smanjuje intenzivnost i dubina bora i ragada. Pozitivno deluje na periferne nerve i nervne završetke, poboljšava prenos nervnih impulsa i podstiče brži oporavak oštećene kože. Ubrzava metabolizam i pospešuje brzinu regeneracije oštećenog tkiva do 30 %.

Pčelinji otrov – Apitoksin

U cilju postizanja što boljih efekata upotrebom pčelinjeg otrova, poštujući kodeks o dobrobiti životinja,u praksi se primenjuje prikupljanje apitoksina primenom blage elektrostimulacije tokom koje pčela ispušta određenu količinu otrova na staklenu površinu, gde se nakon sušenja prikuplja izlučeni sadržaj. U laboratoriji, kombinuje se sa SO2 ekstraktima lekovitog bilja, (ruse, gaveza, lipe), altajskim mumiom, propolisom, i pčelinjem voskom, sa ciljem proizvodnje visokokvalitetne masti efikasnog i blagotvornog dejstva na kožu.

Pčelinji otrov je izvanredan katalizator hemijskih procesa u organizmu (utiče povoljno na brzinu hemijskih i biohemijskih procesa). Čak i minimalne količine izazivaju veoma pozitivan efekat na stanje kože. Istraživanjem svojstava pčelinjeg otrova utvrđeno je postojanje efektnog analgetičkog delovanja (apitoksin značajno umanjuje bol – poseduje 50 puta snažnije dejstvo od novokaina), te ga čini nezamenljivim prirodnim sredstvom u tretmanu različitih bolnih sindroma. Kliničkim studijama je dokazano da apitoksin vraća stanje kože u opseg fiziološke norme.

Rusa ili rosopas, Chelidonium majus

Neobično lekovita biljka koja bez obzira na klimatske usluve u toku leta, obiluje žutim mlečnim sokom koji sadrže smole, malo etarskog ulja i organskih kiselina, najviše jabučne i limunove. Rusa sadrži i desetak raznih alkaloida, kao što su helidonin, homohelidonin, heleritrin i sangvinarin. Sangvinarinove soli su crveno obojene, a narandžasta boja soka potiče od berberina. Rusa ispoljava bakteriostatički i fungicidan efekat, protiv patogene gljivice izazivača trihomonijaze Trichomonas vaginalis. Spolja se koristi protiv bradavica, žuljeva, ekcema, psorijaze, celulita, urtikarija, lišajeva, ekcema, sunčanih pega, herpesa.

Gavez

Koren ove biljke raste pored kamenjara, kanala, na vlažnim i močvarnim mestima, a sadrži neverovatne sastojke. U lekovite svrhe koriste se listovi gaveza i koren, koji je najbolje sakupljati tokom proleća ili kasne jeseni. Gavez se najviše primenjuje i koristi za tretiralje obolelih zglobova – kod artroze, reumatskih bolova, povrede mišića, rana, uboda insekata, opekotina, bolnih hemoroida, proširenih vena, takođe i u kozmetičke svrhe, protiv bora i za zatezanje kože. Pored svega gavez sadrži: aminokiseline, minerale (kalcijum, kalijum, fosfor, gvožđe, magnezijum, sumpor, bakar, cink, selen i germanijum), vitamin A, C, kompleks vitamina B treba istaći vitamin kolin i B-12. Kolin je redak sastojak kompleksa B vitamina. Alantoin je najvažniji sastojak korena gaveza. To je supstanca koja stimuliše proces razmene materija u potkožnom tkivu i potstiče ćelijski rast (proliferaciju). Rezultat toga je epitelizacija i protektivni učinak na koži. Alantoin ima veoma snažno protivupalno dejstvo i jača imunološki sistem. Alantoin veoma efikasno deluje protiv bola i takođe smanjuje natečenost. Više od svih biljaka gavez sadrži najviše alantoina (1-2 %).

Spoljnom primenom Apiderm mast se koristi u tretmanu

 • Ekcema nepoznate etiologije.Promena na koži izazvanih psorijazom, suzbijajući crvenilo i svrab na obolelom mestu. Takođe sprečava i sanira „pucanje“ kože i stvaranje dubokih rana i ragada.
 • Dermatitisa izazvanih stafilokokama i streptokokama.
 • Ljuskavog osipa kože.
 • Urtikarija, lišajeva, ekcema, sunčanih pega, herpesa.
 • Čireva i infekcija kože nepoznatog uzroka.
 • Akni i saniranju ožiljnog tkiva nastalog kao posledica akni.
 • Ožiljnog tkiva nastalog kao posledica naglog istezanja kože nakon dijeta i trudnoće (strije), kao i prevetiva nastanka strije.
 • Mastopatija.
 • Sanacije ožiljaka nastalih nakon zaceljenja opekotina.
 • Suve i ispucale kože na zglobnim pregibima (laktova i peta).
 • Pojave seboreje i peruti.
 • Bakterijske i gljivične infekcije kože kao i sluzokože.

Upotreba

U zavisnosti od vrste problema Apiderm Tentorium mast nanositi u tankom sloju 2 do 5 puta u toku dana na suvu i čistu kožu

Kontraindikacije

Individualna preosetljivost na sastojke masti.

Preporuka

Na najosetljiviji deo kože (unutrašnja strana podlaktice) naneti manju količinu kreme i sačekati 30-ak minuta. U koliko se ne pojave reakcije u vidu crvenila, kremu možete bezbedno koristiti.

 

Advertisements